Faranghe - een italiaanse woonboerderij

suppli

Nieuwsbrief

La Dolce Vita - Eten & drinken

 

Suppli di Roma

gefrituurde rijstballetjes

 

Ingrediënten

2 eieren,
500 gram vers gekookte of overgebleven risotto
120 gram mozzarella in blokjes gesneden
75 gram paneermeel
olie om het te frituren

verse risotto

2 liter bouillon,
3 eetlepels fijngehakte sjalotjes
60 gram boter
3 eetlepels plantaardige boter
450 gram italiaanse rijst (korte en bolle korrel)
75 gram versgemalen parmezaanse kaas
zout indien nodig

bereidingswijze

Het koken van risotto: Breng de bouillon aan de kook. Fruit sjalot of ui in 25 gram boter en alle olie in een pan met een zware bodem totdat de sjalot of uit glazig is, maar niet bruin. VOeg rijst toe en roer zodat deze met een laagje vet bedekt wordt. Bak even mee en voeg dan 1,5 d. bouillon toe. VOeg telkens als de rijst wat droger wordt 1,5 dl bouiilon toe en blijf roeren zodat de rijst niet kan plakken. (wanneer u niet voldoende bouiilon heeft ga dan door met water.) Wanneer u denkt dat de risotto na nog 5 minuten klaar zal zijn = zachte korrel ook van binnen, voeg dan alle gemalen kaas toe en de resterende boter toe. Vermeng deze ingredienten goed. Voeg zout naar smaak toe. Denk eraan dat u tegen het einde van de bereidingstijd niet teveel bouillon ineens toevoegt, want dan wordt het een kleffe massa.

Suppli: Klop de eieren iets los met een vork. Voeg daar de risotto aan toe en roer voorzichtig maar zorgvuldig, zonder de rijst stuk te maken. Neem een eetlepel van het mengsel, leg daar een blokje mozarella in het midden op en leg daarbovenop weer een eetlepel risotto. Druk de twee lepels op elkaar of gebruik uw handen om er een bal van te maken (noot: da’s veel handiger). Rol de bal door het paneermeel en leg hem op een stuk vetvrij papier. Vorm de andere ballen op dezelfde wijze (sic: het staat er echt!!). De ballen kunnen direct in et frituurvet worden gedaan, maar ze zullen makkelijker te behandelen zijn, als ze eerst 30 minuten in de koelkast zijn geweest.

Verhit de olie in een frituurpan tot 200 C. Verwarm de oven voor tot 125 C, bekleed een ovenschaal met papier van d ekeukenrol en zet de schaal in de oevn. Frituur d eballen met 4 of 5 tegelijk, ongeveer 5 minuten tot ze goudbruin zijn en d ekaas is gesmolten. Breng ze over in de vuurvaste schaal om uit te lekken. Ze kunnen zo nodig 10 minuten in de oven warm worden gehouden

Onze dank aan Josje voor dit recept.

Klik ook eens op de andere antipasto recepten bagna cauda of carpaccio of stromboli